SEĆANJE NA VELIKOG PRIJATELJA

U beogradskom hotelu Hajat od 18. do 21. septembra održaće se veliki međunarodni kongres „BRANO HEART FAILURE FORUM“ na kojem će istaknuti svetski i domaći stručnjaci predstaviti inovacije i nove strategije u lečenju srčane slabosti. Domaćin 12. Brano Foruma biće Institut „Dedinje“ koji ima izvanredne odnose sa čuvenim Institutom za srce u Hjustonu.

Memorial Herman Hospital (Heart Vascular Institute) i University of Texas Health Science Centar iz Hjustona su pokretači i organizatori ovog značajnog naučnog skupa koji se već dvanaesti put organizuje u čast rano preminulog prof. dr Brana Radovančevića, međunarodno priznatog stručnjaka za transplantacije srca koji je preminuo 2007. godina, a ostavio je dubok trag na Teksaškom institutu za srce gde je rukovodio stručnim timovima. Bio je vođa tima za istraživanje i razvoj transplantacionih programa u čemu je imao nemerljiv udeo.

Brano Radovančević bio je dokazani veliki prijatelj Instituta „Dedinje“ koji je često posećivao, pružajući nesebičnu pomoć u razvoju tada veoma uspešnog transplantacionog programa, polovinom devedesetih godina.

Prezentacije  i diskusije vodiće istaknuti svetski stručnjaci iz oblasti srčane insuficijencije, koji će razmeniti mišljenja i upoznati se sa najnovijim dostignućima savremene medicine u oblastima zastoja srca i srčane slabosti.