Direktor Instituta ,,Dedinje” prof. dr Milovan Bojić prisustvovao je  Svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom 17. oktobra, Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu. Tom prilikom, uručena mu je Oktobaraska nagrada, koja podrazumeva plaketu i 50 000 dinara, koje će  sa isto toliko sopstvenih sredstava pokloniti Centru za socijalni rad u Jagodini, odseku za pomoć osobama sa posebnim potrebama.

Nagrade su, između ostalih, dobili i 14 lekara i medicinskih sestara Opšte bolnice, sedam lekara Doma zdravlja u Jagodini, sedmoro sportista i pet ustanova i organizacija, među kojima je nedeljnik „Novi put“, jedan od najstarijih štampanih medija u Srbiji.

-Ovu Oktobarsku nagradu grada Jagodine ne adresiram na sebe, već na ime Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, na čijem sam čelu, a koji je prošlu 2019. godinu završio sa 2600 velikih operacija na srcu, čime smo iza sebe ostavili vodeće klinike Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Španije. Mi smo i naučni centar i svake godine srpskom zdravstvu podarimo 10 do 15 novih medicinskih tehnologija, rekao je prof. dr Milovan Bojić.

Pored ovogodišnjih dobitnika Oktobarske nagrade, svečanosti su prisustvovali odbornici i rukovodstvo grada, vojno-vazduhoplovni ataše u ambasadi Ruske Federacije u Srbiji Sergej Gostev, direktor aerodroma u Hurgadi u Egiptu, sa kojim grad Jagodina ima izuzetne odnose, Hatem Kamel i egipatski privrednik Elia Reda Gerges.