U ponedeljak, 29.oktobra 2018. u 11 časova na Institutu “Dedinje” biće potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu između Olimpijskog komiteta Srbije i Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“. Ugovor će u Klubu Instituta „Dedinje“ potpisati predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i direktor Instituta prof. dr Milovan Bojić.

Ovim ugovorom Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ postaje referentna zdravstvena ustanova Olimpijskog komiteta Srbije. S obzirom  da se izdvaja postignutim rezultatima, ljudskim resursima, opremom i primenom najnovijih medicinskih dostignuća u prevenciji, dijagnostici, terapiji i rehabilitaciji bolesti kardiovaskularnog sistema, Institut  je pravo mesto za stratešku saradnju, koja ima za cilj unapređenje zaštite zdravlja sportista.

Na osnovu iskazanih potreba i sagledanih zajedničkih interesa u okvirima buduće saradnje, koja treba da doprinese boljoj zaštiti sportista, stručni kadar Instituta  „Dedinje“ vršiće ekspertske specijalističke preglede, dijagnostičke procedure i bolničko lečenje vrhunskih sportista Srbije, učesnika u programima Olimpijskog komiteta Srbije. U saradnji sa OKS planirane su i brojne preventivne aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja naših sportista.