Kompanije „Vitalis Doctors group doo” i „Novosti” donirale su Institutu za kardovaskularne bolesti “ Dedinje” 724 bočice dezinfekcionog gela. Ovaj veoma značajan poklon namenjen je lekarima, medicinskim sestrama i ostalom osoblju ove zdravstvene ustanove, koji se svakodnevno bore da sačuvaju živote ljudi. “Vitalis Doctors group” je odlučio da narednih dana uruči sredstva za dezinfekciju ruku i drugim bolnicama u Beogradu kojima je to najneophodnije.

Čim se Srbija suočila sa epidemijom, jedna od naših vodećih farmaceutskih kuća „Vitalis doctors group“ uključila se u borbu protiv kovida. Nestašica sredstava za dezinfekciju ruku podstakla ih je da naprave svoj proizvod. Boban Mičić, direktor i osnivač „Vitalis-a“ je uručio donaciju Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, a u ime te kuće, poklon je primio direktor Instituta prof. dr Milovan Bojić .

– Želeli smo da damo skromni doprinos zaustavljanju pandemije COVID 19. Ako već ne možemo zdravstvenim radnicima da olakšamo posao, nadamo se da ćemo im pomoći da se osećaju sigurnije. Njihova stručnost i požrtvovanje u toku pandemije virusa korona, teško da mogu rečima da se opišu, a posebno da se nagrade. Uveren sam da u situaciji kada se sve zemlje bore, kako bi nabavile zaštitnu opremu i sredstva, ovakve donacije mnogo znače. – rekao je Mičić. – „Desinfect“ gel je razvijen u kriznim vremenima brzo i zahvaljujem institutima i ministarstvima koji su nam za kratko vreme izdali rešenja. Nakon što smo uradili test dezinfekcione moći, ispostavilo se da ovaj naš gel ubija mikroorganizme za manje od 30 sekundi.

– Kompanija „Novosti“ je uvek uz svoje čitaoce, a među njima je i mnogo zdravstvenih radnika i zaposlenih u bolnicama, koji su se u protekla dva meseca herojski borili da pomognu obolelima od virusa korona – kazala je Ivana Samardžić, šef odeljenja „Akcija”, koja je u ime Kompanije „Novosti” predstavnicima Instituta, uručila ovu vrednu donaciju. – Nadamo se da smo, uz pomoć našeg dugogodišnjeg partnera „Vitalis Doctors group“, bar malo uspeli da pomognemo onima koji su u svakodnevnoj borbi na prvoj liniji i da će im ova naša donacija značiti. Prenesite lekarima i sestrama naše pozdrave, želimo im dobro zdravlje i bezbedan rad – poručila je Samardžićeva.

Zahvaljjući se na donaciji, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. dr Milovan Bojić je istakao da je svaka pomoć dobrodošla, tom pre što je već poznato da COVID19 najjače pogađa kardiovaskularne bolesnike. Nakon što se kroz asimptomatske pacijente virus uvukao u naš Institut, o ovoj pandemiji smo učili kroz sopstveno iskustvo potpuno sigurni da je neophodan najveći stepen opreznosti, jer zaposleni u kovid-bolnicama znaju da su im pacijenti kovid-pozitivn. Mi to ne znamo, a često nemamo ni vremena da proveravamo, a ipak smo dužni da ukažemo pomoć svakom bolesniku i zato su svi ljudi koji rade u Institutu „Dedinje” pravi heroji.