Uspesi koje stručni timovi Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” postižu, motivišu građane da i sami daju svoj doprinos radu ove naučne kuće. Tako je Mikan Mirosavić u ime porodične firme koju vode njegova supruga Nadežda Nikolić i sin Stefan Mirosavić, zakucao na vrata Instituta, donirajući 10.000 eura. Keramika “Nama” iz Malog Požarevca uspešno posluje već 27 godina i kako kažu Mirosavići, nikad nisu poslovali u minusu.

-Keramika “Nama” oprema najeminentnije i najluksuznije objekte u zemlji. Naši kupci i korisnici usluga su najznačajnija imena u kulturi i sportu. Ostvarujemo našu viziju, rastemo i razvijamo se. Prepoznali smo “Dedinje” kao instituciju koja ima viziju i žuri putevima nauke. Uspesi Instituta, poverenje prema Prof. dr Bojiću i prijateljstvo sa Akademikom Miodragom Ostojićem podstakli su “Namu” da donaciju uputi baš na ovu adresu – kaže Mikan Mirosavić.

Keramika “Nama” je osvojila poverenje mnogih, a sada je osvojila i srca zaposlenih na Institutu “Dedinje” koji će se potruditi da ovu donaciju “ugrade” u zdravlje svojih pacijenata. To će biti najbolji način da se zahvalimo ovim humanim ljudima.