BRINUĆEMO I DALJE ZA VAŠA SRCA

U posetu  Institutu „Dedinje“ danas su došli  veterani fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, sve čuvena imena koja su diljem sveta pronosila slavu tadašnjeg jugoslovenskog, a potom srpskog fudbala. U našu kući koju zovu prijateljskom, došli su oni o kojima se, kad je reč o „najznačajnijoj sporednoj stvari na svetu“, decenijama priča i pripoveda. I kako naš narod voli da kaže, nisu došli praznih ruku. Domaćinu, prof. dr Milovanu Bojiću, direktoru Instituta „Dedinje“, u znak zahvalnosti za izuzetnu saradnju i veliku pažnju, kada je kontrola njihovog zdravlja i veteranskog srca u pitanju, uručili su televizor za velikim ekranom, i zahvalnicu.

-Izražavam ogromno zadovoljstvo što sam danas domaćin ovako elitnom društvu i legendama kojima sam se još kao student divio. Vi ste ikone kojima se Srbija i danas divi i ponosi i nama je u Institutu „Dedinje“ čast da smo mi ti koji brinu i koji će i  u buduće brinuti o vašem zdravlju i čuvati vaša sportska srca. Drugim klubovima pripadaju epizode, a „Crvena zvezda“ je večna, kao i ljubav onih koji je poštuju i vole. Njoj pripada i  trajanje i budućnost, baš kao i ovoj našoj kući koja je, kao i  Zvezda, izrasla u veliku i respektabilnu instituciju, i po kvalitetu i obimu rada svrstala se među one koji su u samom evropskom vrhu kardiovaskularne medicine-rekao je prof. dr Milovan Bojić, dočekujući Zvezdine veterane. Tom prilikom, domaćin je gostima predstavio razvojni put Instituta „Dedinje“.

A u delegaciji veterana sve sama legendarna imena koja su stvarala „Crvenu zvezdu“ i  podigla je na svetski pijedastal: Dragan Džajić, Jovan Aćimović, Stanioslav Karasi, Miloš Šestić, Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipović, Aleksandar Marković, Branimir Kantar…

U ime  sekcije veterana  legendarni Jovan Aćimović je rekao:

-Osećamo potrebu i upućujemo vam  jedno veliko, veliko hvala za sve što vaša cenjena kuća čini za nas i zdravlje sportista uopšte, za nesebičnu saradnju koju Zvezda i Institut neguju. Spremnost  zaposlenih da nam  u svakoj prilici, na najprofesionalniji način ukažu svekoliku medicinsku brigu i pažnju, teško je običnim rečima iskazati i naša poseta Institutu je čin velike zahvalnosti i Institutu i direktoru Bojiću, lično.

Zahvalnicu za odličnu saradnju,veterani „Crvene zvezde“ su uručili i glavnoj sestri Instituta, Snežani Borić.

-Zemlja koja ne ceni svoje velikane ne zaslužuje ni da ih ima. Mi vas cenimo, poštujemo i volimo. I znajte, ovo je i vaša kuća, ali ipak, bolje je da čuvate vaše srce, nego da imate najboljeg kardiologa-rekao je prof. Bojić, ispraćajući goste.