Најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама Србије у Ректорату Универзитета у Београду додељене су годишње награде ,,Капетан Миша Анастасијевић”. Овогодишње признање, које носи име великог српског добротвора и привредника из 19. века, капетана Мише Анастасијевића, добило је 20 истакнутих појединаца и институција чије је деловање оставило видне резултате у јачању просперитета Града Београда и Србије. Међу њима је и име директора Института за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње” проф. др Милована Бојића, коме је поменуто признање додељено за стручност и професионализам у раду и промоцију медицинске науке.

Овогодишња угледна награда припала је, између осталих, и др Марији Здравковић, директорки КБЦ „Бежанијска коса”, др Драгану Ковачевићу, директору Електротехничког института „Никола Тесла”, проф. др Снежани Пајовић, директорки Института „Винча”, Данијели Давидов-Кесар, новинарки ,,Политике”, Горану Пузовићу, директору јавног предузећа ,,Србија воде”, др Бранки Кресовић, директорки Института за кукуруз, Ахмеду Мурату Туркоглуу, из азербејџанске компаније ,,АЗВИРТ”, културном делатнику и књижевнику Миладину Тошићу, гитаристи и композитору Немањи Богуновићу, Душану Гарибовићу, директору „Србија Карго”, проф. др Љубици Ђукановић, са Медицинског факултета у Београду. У оквиру пројекта ,,Пут ка врху” награде су уручили председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, бивши ректор Универзитета у Новом Саду и председник жирија Радован Пејановић, бивши ректор Универзитета у Београду и члан жирија Бранко Ковачевић и заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Палимир Тот. Признање које носи име дунавског капетана Мише Анастасијевића, уметничка је креација Љубише Манчића, академског вајара из Београда.

-Поновним доласком на чело Института ,,Дедиње“ ова установа је здравствено и научно акредитована, стручно и научно ојачана, тако да је 2019. године на ,,Дедињу“ урађен највећи број великих операција срца у Европи. Иза Института су остали многи водећи здравствени центри Немачке, Велике Британије, Италије и Шпаније. Научни и стручни тимови Института ,,Дедиње“ учествују у најозбиљнијим пројектима из области кардиоваскуларне медицине као и утврђивању протокола у кардиоваскуларном лечењу- речено је, између осталог, у образложењу жирија у којем је наговештено скоро отварање ,,Дедиња 2“ након чега ће установа, на чијем је челу проф. др Милован Бојић, бити стручно, научно, организационо, функционално и просторно једна од најбољих и највећих у свету.

-Институт за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње“ је мој животни пројекат, на који сам поносан као и на изванредне тимове институтских лекара, сестара, техничара и немедицинских радника, који заједнички учествују у стварању великог имена наше куће- казао је проф. др Бојић.

У име лауреата, на награди се захвалила доц. др Марија Здравковић. – Велика нам је част што сте, у години која је била изузетна тешка, препознали наш труд и траг који смо оставили у том претешком пандемијском времену – рекла је доц. др Марија Здравковић и присетила се да је пре 23 године у овој истој капетан Мишиној задужбини, као најбољи студент Медицинског факултета у Београду, добила награду, након чега јој је проф. др Милован Бојић потписао уговор о раду. Поносна је, како каже , што су данас, као лауреати ове часне награде, заједно, у тој истој свечаној сали.

Додела награда „Капетан Миша Анастасијевић” одржава се под покровитељством Привредне коморе Србије и Уније послодаваца Србије, у сарадњи са Универзитетима у Београду и Новом Саду. Медијски покровитељ је РТВ Војводине, док је за реализацију задужен „Медиа Инвент”.