Др Оливера Ђокић рођена је 1965. године у Подгорици.

Медицински факултет у Београду завршила је у року,1989.године, са просечном оценом 9,03.

Последипломске студије на Медицинском факултету Универзитета у Београду завршила је 1992.године , усмени магистарски испит положиа са оценом одличан (10), те након одбране магистарског рада стекла звање магистар медицинских наука.

Специјализацију из области интерне медицине уписала је 1994. године на Медицинском факултету Универзитета у Београду, а специјалистички испит положила 1998.са оценом одличан
(10) и стекла звање специјалиста интерне медицине.

Докторску дисертацију под називом „Функција леве коморе након операција на асцендентној аорти“ одбранила је 2008.године на Медицинском факултету Универзитета у Београду и стекла звање доктор медицинских наука.

Узу специјализацију из области кардиологије уписала је 2005.године на Медицинском факултету у Београду, усмени испит положила са оценом 10 (десет) и одбраном субспецијалистичког рада стекла звање субспецијалиста кардиологије.

Године 2015. добија звање примаријус.

Звање Научни сарадник добија 2019. године.

Од школске 2019/2020. године професор на Високој Медицинској Школи СС“ Свети Василије Острошки“ у Београду.

Октобра 2020. године изабрана у звање доцента на катедри за Интерну медицину УКЦ у Бањој Луци.

Запослена је на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње у Београду од 1993.године. Поседује вишегодисње клиничко искуство у лечењу кардиолошких и кардиохирушких болесника, са применом неинвазивне кардиолошке дијагностике: ехокардиографије и ергометрије.

Стручна усавршавања: Словак Републиц- Централ Еуропеан Сцхоол оф Иммунологy-Организед бy Басел Институте ( Сwитзерланд); Торонто Генерал Хоспитал ( Цанада)

Активно учествује у континуираној медицинској едукацији, као и у научно-истарживачким пројекатима.
Била је у првој постави предавача при оснивању Школе за ехокардиографију ИКВБ Дедиње.
Аутор је већег броја радова објављених у релевантним научним цасописима, као и презентованих на највећим светским и европским стручним скуповима.

Председник је подружнице Српског лекарског друства ИКВБ Дедиње. Члан је кардиолошке секције Српског лекарског друштва, Лекарске коморе Србије и Европског удружења кардиолога.

Говори активно енглески, француски и немачки језик.