Др Срђан Бошковић рођен је 1972. године у Београду где је завршио основу и средњу школу. Медицински факултет Универзитета у Београду уписао је школске 1990/91 године. Дипломирао је 1997 године са просечном оценом 9.97. Специјализацију из интерне медицине завршио је на Медицинском факултету у Београду 2003 године са одличним успехом. Магистеријум из каридиологије је завршио 2010 године са одбраном рада под називом „Хируршка корекција неисхемијске митралне регургитације у особа са сниженом систолном функцијом леве коморе- предиктори појаве кардиоваскуларних догађаја“, ментор Проф. др Биљана Обреновић-Кирћански.
Основни лекарски стаж завршио је на Медицинском Факултету 1997 године. Од 1998 године запослен је на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње. . Био је на клиничким усавршавањима у St Johns Hospital у Детроиту САД и у Kerckoff клиници у Bad Nauheim-у у Немачкој. У периоду од 2010-2015 четири пута је по 3 месеца боравио у Chest Disease Hospital у Кувајту где је радио као сеф коронарне јединице и на одељењу интервентне кардиологије. Клинички је асиситент на предмету Интерна Медицина на Медицинском Факултету Универзитета у Београду од 2011 године.
Аутор је и коаутор 16 ин еxтенсо радова цитираних у Current Contentu и више десетина сажетака на домаћим и међународним конгресима. Више пута је био предавач по позиву на домаћим конгресима кардиолога и интерниста. Био је коистраживач и главни истраживач у 14 интернационалних клиничких студија. Члан је Удружења кардиолога Србије и Европског удружења кардиолога као и American-Austrian medical foundation.