Članovi proširenog kolegijuma i zaposleni Instituta ,,Dedinje“ na čelu sa direktorom prof. dr Milovanom Bojićem obišli su gradilište nove zgrade ,,Dedinje 2“. Planirano je da novi objekat bude završen do polovine 2021. godine, nakon čega će biti rekonstruisana i postojeća zgrada Instituta. Nakon više decenija Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ dobija i prostorne pretpostavke da se organizuje kao Nacionalni Institut za srce i krvne sudove, što je po rezultatima rada već odavno zaslužio, visoko se kotirajući u evropskoj i svetskoj medicini.

Zaposlene Instituta je kroz gradilište provela Jelena Velanac, rukovodilac projekta glavnog izvođača radova kompanije W.D. Concord West i upoznala ih sa trenutnim stanjem na gradilištu.

U toku su radovi na elektroinstalacijama, razvode se i instalacije za medicinske gasove, a veći deo mašinske opreme (postrojenja za grejanje i hlađenje…), je isporučen i spreman za ugradnju. Fasada je urađena 50 odsto, a u pripremi je i izrada jednosmerne saobraćajnice oko zgrade Instituta, čime će znatno biti olakšan prilaz zgadi.

Nakon jednočasovne posete, zaposleni Instituta ,,Dedinje” nisu krili oduševljenje postojećim stanjem na gradilištu nove zgrade, koja će im, uz opremljenost najmodernijom medicinskom opremom, omogućiti bolje uslove rada.